ID-të e Apple tani mbështesin Passkeys: Kërceni në një të ardhme më të sigurt me iOS 17 dhe macOS Sonoma Beta

Apple vazhdon të udhëheqë rrugën në siguri dhe privatësi. Me lëshimin e iOS 17 dhe macOS Sonoma beta, Apple prezantoi mbështetjen për çelësat e kalimit në Apple ID. Kjo veçori përfaqëson një hap të madh drejt një të ardhmeje ku fjalëkalimet tradicionale mund të bëhen të vjetëruara. Çfarë është një fjalëkalim? Një çelës kalimi është…

Lundrimi Futuristik: Shkencëtarët eksplorojnë një sistem navigimi pa tela bazuar në rrezet kozmike

Në një epokë ku teknologjia po evoluon me një ritëm të paimagjinueshëm, shkencëtarët po zhvillojnë një sistem të ri navigimi që mund të jetë e ardhmja e gjeolokacionit. Ky sistem përdor rrezet kozmike për të siguruar të dhëna të sakta navigimi, duke eliminuar nevojën për sinjale satelitore. Kjo qasje inovative mund të ketë implikime të…