WWDC 2023: Tre hapa thelbësorë që Apple duhet të ndërmarrë për të qëndruar konkurrues

Konferenca Botërore e Zhvilluesve 2023 (WWDC) e Apple gjeneroi interes të madh me shpalljen e iMac 2023 të ri dhe kufjeve të shumëpritura Apple AR/VR. Megjithatë, lind një pyetje themelore: a do të revolucionarizojnë vërtet këto produkte jetën e njerëzve në të njëjtën mënyrë si kompanitë që fokusohen në Inteligjencën Artificiale (AI), evolucionin e përvojës…

Zbulohet porta e pasme e firmuerit të motherboard-it Gigabyte: Miliona përdorues në rrezik

Në garën e vazhdueshme midis sigurisë kompjuterike dhe kërcënimeve kibernetike, është bërë një zbulim shqetësues: një akses i padukshëm, ose “backdoor”, në firmware-in e miliona pllakave amë të PC-ve të prodhuara nga prodhuesi i njohur tajvanez Gigabyte. Zbulimi u bë nga një ekip studiuesish të pavarur të sigurisë kibernetike. Sipas raportit të tyre, aksesi i…