Smartphone më të qëndrueshëm: Rregullat e reja të dizajnit ekologjik për të zgjatur jetën e telefonit tuaj

Industria e smartfonëve po bën hapa të mëdhenj drejt qëndrueshmërisë mjedisore. Me legjislacionin e ri të Bashkimit Evropian, prodhuesit thirren të dizajnojnë më shumë pajisje ekologjike, duke u fokusuar në jetëgjatësinë e softuerit dhe lehtësinë e zëvendësimit të pjesëve nga përdoruesit. Këto rregulla të reja synojnë të reduktojnë ndikimin mjedisor të telefonave inteligjentë duke inkurajuar…

LiFi: Revolucioni i komunikimeve të shpejta dhe të besueshme të bazuara në dritë

Vitet e fundit, teknologjia LiFi (Light Fidelity) ka ngjallur interes të madh në botën e komunikimit. Bazuar në transmetimin e të dhënave përmes dritës së dukshme, LiFi premton shpejtësi të jashtëzakonshme dhe lidhje të besueshme. Në këtë artikull, ne do të eksplorojmë konceptin e LiFi, shpejtësinë e tij flakëruese dhe standardizimin e fundit që mund…