Apple dhe Broadcom nënshkruajnë një marrëveshje të rëndësishme për prodhimin e çipave të prodhuar në SHBA

Apple, një nga kompanitë më të mëdha të teknologjisë në botë, ka njoftuar një marrëveshje shumë miliarda dollarësh me Broadcom, një prodhues i madh i çipave, për të prodhuar komponentë harduerikë në Shtetet e Bashkuara. Kjo lëvizje përfaqëson një hap të madh përpara në strategjinë e Apple për të reduktuar varësinë nga furnizuesit e jashtëm…

Një botë e Super-AI: E ardhmja e njerëzimit dhe kritika e ChatGPT

Il progresso accelerato dell’intelligenza artificiale (IA) solleva domande sempre più urgenti sul futuro della nostra specie. Cosa accadrebbe se le macchine superassero l’intelligenza umana? Inoltre, ci sono voci che suggeriscono che persino le attuali realizzazioni dell’IA, come ChatGPT, stiano rapidamente diventando obsolete. Esaminiamo queste due sfide che si pongono di fronte all’umanità: l’era delle…