OpenAI Përparon në Rregulloren e Inteligjencës Artificiale: Një Propozim për një Organizatë Ndërkombëtare

OpenAI, një kompani udhëheqëse e kërkimit dhe zhvillimit të inteligjencës artificiale (AI), ka bërë një hap të madh përpara në rregullimin e AI duke propozuar krijimin e një organi rregullator ndërkombëtar. Ky propozim synon të sigurojë një përdorim etik dhe të përgjegjshëm të AI, duke adresuar sfidat dhe implikimet e kësaj teknologjie që evoluon me…

Gjobë rekord për Meta: 1.2 miliardë euro për trajtimin joadekuat të informacionit evropian të përdoruesit

Meta, kompania e teknologjisë që qëndron pas Facebook, pësoi një goditje të madhe kur u gjobit me 1.2 miliardë euro rekord për mosrespektimin e rregullave të privatësisë në Bashkimin Evropian. Kjo ngjarje thekson rëndësinë e trajtimit të duhur të informacionit të përdoruesit dhe ngre pyetje në lidhje me përgjegjësinë e platformave të mëdha dixhitale. Gjoba…